konfirmans Sara 5 på stien ved Hammermøllen fotograf Peter Dahlerup konfirmans Sara 4 close fotograf Peter Dahlerup konfirmans Sara 2 ved træ ved Hammermøllen fotograf Peter Dahlerup konfirmans Sara 2 ved søen ved Hammermøllen fotograf Peter Dahlerup konfirmans Sara 1 hestevogn Hammermøllen fotograf Peter Dahlerup

En fotograf i Nordsjælland snød en kunde ved ikke at melde ud, at han ikke kunne fotografere til datterens konfirmation alligevel, for han havde fået andet arbejde. Kunden ringede tre dage før Kr. Himmelfartsdag, som er den store konfirmationssøndag, til fotografen som måtte meddele at aftalen var aflyst. Kunden ringede så rundt til fotografer i Nordsjælland og fotograf Peter Dahlerup i Fredensborg trådte til og kørte til Hammermøllen, hvor fotograferingen var aftalt at skulle foregå.

Konfirmanden skulle med en veninde køres i hestevogn fra Mørdrup Kirke til Hammermøllen og derfra til festen, som skulle holdes i nærheden. Så derfor var ruten fastlagt og ikke til at ændre uanset, at det trak op til uvejr. Hestevognen kunne kun køre med den hastighed som nu engang to hestekræfter kan bringe den frem med.

De første billeder af konfirmanden i hestevogn og stående ved hest og hestevogn foregik i tørvejr. Men det buldrede fælt i horisonten, og en meget mørk front af skyer kom faretruende nærmere, og det dryppede … regnen var på vej. Torden og lyn rykkede nærmere. Heldigvis er fotograf Peter Dahlerup en erfaren portrætfotograf, som har fotograferet adskillige konfirmander, men nu skulle der virkelig arbejdes hurtigt.

Alle optagelserne kom i kassen uden at konfirmanden blev ret meget våd. Det sidste stykke fra skoven og hen til den ventende hestevogn foregik i løb og nu faldt regnen tæt. Da konfirmand og fotograf var kommet i tørvejr, så åbnede Vor Herre for sluserne og et regulært skybrud var en realitet.